Ponudba in cenik

Vsi paketi so modularni. Lahko si izberete poljubno število ur, photobooth, video... Za podrobnejši cenik in cenik poročnih fotoknjig nama pišite.

Kratka poroka

Dva fotografa | 8 urna prisotnost | 400 fotk v spletni galeriji z geslom | Vse posnete fotke (1500) na USB ključku


1.290 €

14-urna Poroka

Dva fotografa | 14 urna prisotnost | 500 fotk v spletni galeriji z geslom | Vse posnete fotke (2000) na USB ključku


1.490 €

Poroka + Video

Dva fotografa | 14 urna prisotnost | 500 fotk v spletni galeriji z geslom | Vse posnete fotke (2000) na USB ključku | Poročni video (10-15 min)


1.880 €

Vsi paketi so modularni. Lahko si izberete poljubno število ur, photobooth, video... Za podrobnejši cenik in cenik poročnih fotoknjig nama pišite.

FAQ

Zakaj na poroki sploh imeti dva fotografa?

Filozofija dela dveh fotografov se zelo razlikuje od dela enega samega. Pri dveh fotografih ima eden vedno možnost, da tvega veliko več s pogumnim kadrom ali eksperimentira z nastavitvami in tehnikami. Zgodba se lahko predstavi iz dveh kotov, skozi oči dveh fotografov, ki vsak na svoj način s svojo individualnostjo pripomoreta k unikatnosti končne galerije. En fotograf lahko dopoldan spremlja priprave ženina, medtem ko drugi pazi, da se brez njega pri nevesti ne zgodi nič ključnega

Koliko fotografij bova dobila?

Med vsemi posnetimi fotografijami se naredi izbor 1500-2000 fotografij, ki jih dobita prav takšne, kot jih zabeleži fotoaparat (v originalni resoluciji). Izmed teh 1500-2000 fotografij se naredi končni izbor na 400-500 fotografij, ki se digitalno obdelajo, retuširajo in te potem pristanejo v fotoknjigi.

Kako je s potnimi stroški in prenočiščem?

Potni stroški na ozemlju Slovenije se plačajo po ceniku. V kolikor se poroka dogaja izven meja, se o nastalih dodatnih stroških prevoza dogovori posebej. Prav tako vam za prenočišče na področju Slovenije ni potrebno skrbeti, lahko pa nama v primeru tujine pomagate s kakšnim priporočilom za dobro posteljo.

Ali Dobran in Simon naredita tudi skupinske fotografije?

Seveda! To opravita kar se da hitro. Prav tako naredita fotografije mladoporočencev s starši in pričami, po želji pa še koga drugega. Rada vidita, če že vnaprej določite nekoga od svatov, da bo pomagal pri lovljenju tistih manj poslušnih gostov v skupinsko fotografijo.

Kakšen je poseg v fotografije pri digitalni obdelavi najinih fotografij?

Vse fotografije, ki pristanejo v albumu ali fotoknjigi gredo skozi postopek digitalne obdelave. Opravi se splošna tonska in barvna korekcija, nato pa se fotografiji doda še poseben pridih čarobnih barv. Kjer je potrebno se naredijo še druge korekcije…odpravljanje motečih elementov, neprimerne svetlobe in, v mejah naravnega videza, tudi korekcija kože in kožnih tonov.

Bova dobila tudi kakšno črno-belo fotografijo?

Da. D&S delata digitalno obdelavo po svojem občutku. V album tako dasta tudi fotografije v črno-beli tehniki, a le tiste, ki se jim ta tehnika poda.

Zakaj Simon & Dobran zahtevata 30 fotografij najine poroke za lastno uporabo?

D&S sta na svoje fotografije ponosna, zato se z njimi včasih rada tudi malo pohvalita na svoji spletni strani ali blogu. Glede objave se z vami posvetujeta in upoštevata vaše želje.

Ali je možno dobiti zahvalnice že na večer poroke?

Ne. Od 2011 dalje sta se Dobran in Simon odločila, da zahvalnic na dan poroke več ne delata. Menita, da je na večer poroke bolj pomembno fotografirati dogajanje, kot pa sedeti in lepiti fotografije v zahvale. Predlagata vama, da zahvale rajši čez nekaj dni svatom pošljete po pošti.

Kako poteka rezervacija?

Po predhodnem dogovoru se zmenita še za sestanek v živo. Tam izvesta podrobne informacije o načinu dela in si ogledata primer poročne knjige. Prav tako dobita na sestanku poročno pogodbo. Od trenutka ko je pogodba podpisana, je datum za vaju rezerviran. Predplačilo ni potrebno. Končno plačilo se izvede, ko vama D&S predata poročni album.

Kako je pa z vajinim kratkim videom? Torej ne potrebujeva snemalca?

Kratek video, ki ga naredita D&S ni zamenjava za pravega snemalca. Njuna prioriteta je fotografiranje, zato v videu pogosto manjkajo ključni trenutki (prvi poljub,…)… ta video je zgolj popestritev in dopolnitev…. je pa res, da je takšen, čeprav kratek in pomanjkljiv marsikomu dovolj, da podoživi žive občutke s celotne poroke.

Imate še kakšno vprašanje?